Montag, 29. September 2014

Korianderes hokkaido krémleves

Saját kreáció.
Odatettem az alaposan megmosott és felkockázott, kimagozott hokkaidot hagymával (lila és fehér) és picit megdinszteltem. Mielőtt felöntöttem fehérborral dobtam rá friss koriander leveleket, összevágott fokhagymát, chilit és friss gyömbért. Úgy szeretjük, ha pikáns, csípős. Sóztam, borsoztam és fehérbort és forró vízet adva hozzá percek alatt puhára főztem.


Botmixer segítségével krémesítettem és a végén reszeltem bele szerecsendiót.
Pirítóst megkentem friss fokhagymával, felkockáztam, ez került betétnek a krémlevesre. Szórtam rá pirított szezámmagot és friss koriander leveleket. 
Az ízek mesések, mindet külön-külön lehet érezni… fokhagyma, koriander, gyömbér, szerecsendió, fehér bor és persze a hokkaido.



Sonntag, 28. September 2014

Kökényszörp

Egészben felfőztem annyi vízzel, ami ellepte a kökényszemeket, nyírfacukorral és sok-sok fűszerrel (fahéj, ánizs, szegfűbors, szegfűszeg, szerecsendió, koriander) ízesítettem. 
Amikor puhák lettek a szemek krumplinyomón átnyomtam és még egy forrásig rottyant a tűzön. Tiszta üvegbe töltöttem és be a hűtőbe, azonnali fogyasztásra. Egy liter lett, hamar elfogy. Az alja kicsit "zaccos", de ez bennünket nem zavar, felkavarjuk vízzel higítva isszuk.

Kökény
Kökény szörp