Sonntag, 26. April 2015

Medvehegymás palacsinta

A palacsinta egy sós változata.
 
Az alaposan megmosott medvehagymaleveleket apróra összevágtam és fenyőmaggal készítettem egy nyers pesztót. Sárgarépát rövid hasábokra szeleteltem, olajon átpirítottam apróra vágott piros paprikával. Cukkinit szintén hasábokban vágtam fel, hozzáadtam a répához, szórtam rá fagyasztott zsenge borsószemeket és az egészet csak addig pároltam míg roppanós maradt. Ráöntöttem a pesztót és joghurttal sűrítettem, fűszereztem (só, bors, szerecsen). Hogy pikánsabb legyen, megszórtam pici rózsaborssal. Egyet rottyant és már félre is húztam a tűzről.

Töltelék

Vékony palacsintatésztát készítettem és apróra vágott medvehagymát s reszelt sárgarépát szórtam a tésztába. Kisütöttem a palacsintákat, a zöldséges-pesztós öntettel leöntöttem, félbe hajtottam és már ehettük is.


Zamatos, kiadós, laktató, húsmentes