Samstag, 28. Februar 2015

Gesztenyés tekercs

Desszertnek egy sitty-sutty süti. Ezek azok a készítmények, amik hamar elkészülnek, általában úgy, hogy körülnézek mi van itthon és abból dobom össze.
Tészta:
380 g teljes kiörlésű (ilyen volt itthon) keksz apróra zúzva
125 g vaj
3 evőkanál kakópor (natur)
méz, ízlés szerint
tojáslikőr, amennyit az anyag felvesz, hogy összegyúrható legyen, esetleg kókusztej

Töltelék:
1 csomag gesztenyemassza
Miután összegyúrtuk a tésztát, hűtőbe tesszük pihentetni. Azalatt elkészítjük a gesztenyés masszát. Ami ugye nem nagy kunszt, hisz odahaza finom kész gesztenymaszát lehet kapni. :-) 
A gesztenyét kókusztejjel lazítottam, hogy krémes, kenhető állaga legyen.

A kekszes tésztánkat a hűtőből kivéve egy fólián, amit előtte jól megszórtam szteviaporral (lehet porcukor is) vizes sodrófával hosszúkásra kisodortam. Erre kentem a gesztenyemasszát és megszórtam áfonyadzsemmel (rumos meggyel is isteni lehet). A fólia segítségével feltekertem a sütit és hűtőbe tettem érni s szeletelhetővé hűlni.
Párom is imádta és a munkahelyemen is nagy sikert aratott.

Gesztenyés tekercs

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen