Montag, 16. Mai 2016

Feketeerdő-desszert

Egyszerű, kiadós és nagyon finom!

Tészta hozzávalói:

6 tojás
15 dkg porcukor (nálam 10 dkg barna cukor)
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
0,5 dl olaj
1 cs. sütőpor (nálam ½ cs. sütőpor kiegészítve szódabikarbónával)
pici só
1 ekanál víz

Ezekből az összetavőkből tésztát keverünk és kisütjük.
A piskótát én mindig úgy készítem, hogy a tojások fehérjét külön verem fel és utólag adagolom az előzőleg kikevert összetevőkhöz. Így nálam a tojások sárgája, liszt, kakaó keveréke túl száraz volt keveréskor. Annyi tejet adtam csak hozzá, hogy a gép krémesre tudja keverni, majd utólag adtam hozzá apránként a sóval, vízzel felvert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben, kikent formában kisütöttem. Hagytam kihűlni, majd felkockáztam.

Egy üveg meggybefőttet leszűrtem, a meggyeket meglocsoltam alkohollal. A léből (receptnek megfelelően kiegészítve vízzel) főztem egy vaníliás pudinggal egy meggyes krémet. Hagytam picit hűlni.

Egy második vaníliás pudingból készítettem egy sárga pudingkrémet. Hagytam picit hűlni.

Egy nagy tál aljára szórtam a felkockázott kakaós piskóta felét, meglocsoltam a meggyes pudinggal, szórtam rá a részeges meggyszemekből, majd a piskóták másik fele, meggyszemek és leöntöttem az egészet vaníliás pudinggal.
Reszeltem rá csokit és be a hűtőbe.
Frissen is nagyon finom, de másnapra szerintem még finomabb lett. Érdemes előző nap elkészíteni. Hűtóben pár napig eláll, ha el nem fogy!




2 Kommentare:

  1. hmmm...nyammm :) tényleg nagyon egyszerűnek tűnik, tulajdonképpen minden van itthon hozzá, bármikor meg lehet csinálni.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Valahogy én is így voltam vele, amikor a receptet olvastam.
      Azóta már van egy másik ötletem is hozzá, hogy mit változtatok meg a legközelebbi elkészítésnél... :-)

      Löschen