Montag, 21. September 2015

Szilvás koszorú

Egyszerű és mégis finom, hogy mutatósan is nézzen ki, koszorú formában álmodtam meg.



Hozzávalók (26 cm formához):

szilva
2 bagett vagy kifli/zsemle
10-15 dkg pirított, darált dió
barna cukor (ízlés szerint)
2 vaníliás cukor
4 tojás (L)
1 citrom héja
fahéj
rum
kókusztej
kókuszolaj

A kuglófformámat kókuszolajjal kikentem.
A bagetteket felkockáztam, tálba tettem. A tojásokat a kókusztejjel jól kikevertem, a barna és a vaníliás cukrot feloldottam benne és a bagettre öntöttem. Rászórtam a darált diót, ráreszeltem a citrom héját. Ha szükséges öntünk még rá folyadékot, jól áztassuk át. Bolondítsuk egy kis rummal! Állni hagytam.
A szilvákat félbe vágtam, kimagoztam. Fontos! A szilvák ne legyenek túl érettek, mert akkor szétmennek, de kemény se legyen, hogy szépen lehessen őket felezni.
A megfelezett szilvákat fahéjba és barna cukorba mártottam és vágott felükkel a forma alját szorosan kibéleltem.



Ráöntöttem a diós masszámat, jól elsimítottam és előmelegített sütőben megsütöttem. Tűpróba.
Óvatosan kiborítottam a csatos formámból, hűlni hagytam, úgy szebb szeletelni. Csokiöntettel tálaltam.



3 Kommentare:

  1. ez jó!! :)) biztos nagyon finom. Végül is, mi lenne rossz benne? :))

    mindenütt szilvát látok...ma lekvároztam, úgyhogy egy ideig elegem van belőle :)))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Itt is szilva-világ van. Szilvalevest is csináltam, meg lekvárt/dzsemet... kék-szilva-korszak :-D

      Löschen