Montag, 19. Oktober 2015

Napos mágnás

A mágnás-diós pite receptet pici módosításokkal az őszi napsugarakat idézve így készült el az én pite-tortám. :-)



Tészta:
300 g liszt
150 g vaj
50 g barna cukor
1 tojás
1 nagy evőkanál kókuszkrém
½ csomag sütőpor
½ citrom reszelt héja
pici só

Töltelék:
150 g darált, pirított dió
80 g barna cukor
4 tojás
½ citrom reszelt héja
pici só

A tészta száraz alapanyagait kimértem, összekevertem. Hozzámorzsoltam a vajat, a kókuszkrémet. Beledolgoztam a tojást és tésztát gyúrtam. Félre tettem pihenni.

A fagysztóban találtam némi rebarbarát, lecukroztam, megszórtam fahéjjal. Két már nem túl feszes almát meghámoztam, felkockázam.

A tojások fehérjét némi sóval keményre vertem, hozzáadtam a tojások sárgáját és a cukrot. Óvatosan kézzel belekevertem a diót és a citromhéjat.

A tészta bő ⅔-át köralakúra sodortam és a már előzőleg kókuszvajjal kikent formába (26 cm) nyomkodtam, hogy a forma oldalára is kerüljön.

Elrendeztem benne a rebarbarát, az almakockákat és erre halmoztam a diós tölteléket. A maradék tésztából sugarakat sodortam és elrendeztem a tetején.




Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem. Párom sajátkészítésű málnaízt kért hozzá.




2 Kommentare:

  1. Guszta! :) érződött benne a rebarbara?
    kérek szépen egy szeletet! :)))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Köszi, nyisd az ablakot, küldöm... :-D
      Igen, a savanykás rebarbara íze érezhető volt, nekem jól egyensúlyozta az édes-diós masszát.

      Löschen