Tócsi-tócsni-lapcsánka-cicege-röszti és még sorolhatnám, mert ezer más néven is fut ez az igen finom étel.
Andrea blogjában találtam rá és annyira megtetszett az összeállítás, hogy másnap - csak nagyon pici változtatásokkal - el is készítettem.
Hozzávalók:
hokkaidótök
cukkini
fokhagyma
újhagyma (nálam 2)
piros paprika
reszelt sajt
tojás (nálam 2)
liszt
só, bors, szerecsen, gyömbér
Öntet:
joghurt
fokhagyma
snidling
só, bors, szerecsen
A hagyományos módon készítjük el, mint a krumplis tócsit. Lereszeltem az alaposan megtisztított sütőtököt (héjastól), a cukkinit (héjastól). A piros paprikát nagyon apróra összevágtam, ahogy az újhagymákat is. Egy tálban mindezt összekevertem, ráütöttem a tojásokat, rányomtam a fokhagymát és befűszereztem. Annyi kanál lisztet tettem rá, amit felszívott. (Figyelem, a sótól levet fognak a zöldségek ereszteni, utána még tehetünk rá lisztet.) Amíg ez picit összeért elkészítettem a fokhagymás joghurtot.
Kisütöttem a tócsikat, leöntöttem az ízes joghurttal.
Már az illata kitűnő és az édeskés sütőtökhöz kitűnően társul a fokhagymás savanykás joghurt!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen