Pár
hete egy show-konyhában kóstoltam először gesztenyekrémlevest. Azonnal
felcsillantak a szemeim. Ehhez tudni kell, hogy imádom a krémleveseket,
így érdeklődve kanalaztam, ízlelgettem. Gesztenye főzve zöldségalappal,
zellerrel, így készült ott a krémleves. Ha nem tudtam volna, hogy
gesztenye az alapja, akár zellerkrémlevesnek is hihettem volna. Finom
volt, de gesztenye íznek nyoma sem. Ez volt az a pont, ahol elindult
bennem valami egy gesztenyébb ízű krémlevest készíteni. Kolléganőmmel
tovább szőve a gondolatmenetet kitaláltuk, hogy az alma savanykás
édeskés íze az, ami jobban illene illetve kiemel(het)né a gesztenye
íztét.
A sós változatú krémleveshez:
200 g főtt gesztenye
2 alma
1 lila hagyma
egy darab gyömbér
400 ml zöldség alaplé
fehérbor
kókuszvaj
kókusztej
só, bors
A hagymát felapróztam és kókuszvajon picit megdinszteltem. Hozzáadtam a meghámozott, felkockázott almát és gyömbért és a konyhakész gesztenyét. Megpároltam, felöntöttem egy pici fehér borral, hagytam, hogy elpárolódjon az alkohol, sóztam, borsoztam és ráöntöttem az alaplét. Hamar megpuhult, még forrón turmixoltam és a kókusztejjel krémesítettem. Tálaláskor koriander levélkékkel turbóztam az ízt. Érdekes savanykás-édeskés-sós-csípős ízű krémlevest kaptam, karácsonyra is ezt fogom készíteni.
Gesztenyekrémleves |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen