Créme brulée
formákat (épp egy almaméretnyi) kikentem kókuszvajjal, megszórtam pici
barna cukorral, az alaposan megmosott, megtörölt almáknak a magházát
kivágtam. Mielőtt elkészítettem hozzá egy gyors tölteléket a sütőt
felmelegítettem 220 fokra.
A
töltelék alapja pirított őrölt dió, pirított szezámmag, őrölt fahéj,
őrölt szegfűbors, narancslé (amennyit a massza felvesz) hazai finom
citromos méz a Móri bornapokról és találtam a hűtőben a Garda-tóról hozott
limoncelloból (különben hazai pálinkát tettem volna bele, ha lett
volna).
Ezzel a masszával megtöltöttem és be a sütőbe. Szúrópróbát lehet végezni, mi úgy szeretjük, ha az alma kívül puha, belül picit keményebb. Ki-ki kedve szerint sütheti, szeretjük, ha a diós töltelék a tetején ropogós lesz.
Nagyon szeretem ezt a sitty-sutty édességet is, mert míg sül illatos lesz az egész lakás tőle és szaftos, zamatos édességet kapunk. Ha marad másnapra felmelegítve fogyasztható… ha marad. :-)
Ezzel a masszával megtöltöttem és be a sütőbe. Szúrópróbát lehet végezni, mi úgy szeretjük, ha az alma kívül puha, belül picit keményebb. Ki-ki kedve szerint sütheti, szeretjük, ha a diós töltelék a tetején ropogós lesz.
Nagyon szeretem ezt a sitty-sutty édességet is, mert míg sül illatos lesz az egész lakás tőle és szaftos, zamatos édességet kapunk. Ha marad másnapra felmelegítve fogyasztható… ha marad. :-)
Sült almák |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen