Dienstag, 15. Dezember 2015

Mandarinos mandulás

Notburga egy tetszetős süteménye ihletett meg. Pici változtatásokkal el is készítettem.



Tészta:
200 g fehér liszt
50 g barna kölesliszt (elhagyható, annyival több fehér liszt)
7 dkg  barna cukor
125 g vaj
2 tojás
80 g darált mandula
pici reszelt gyömbér
csipet őrölt fahéj
csipet só

Töltelék:
125 g durvára vágott mandula
80 g barna cukor
4 bio mandarin lereszelt héja
2-3 mandarin kinyomott leve
50 g mandarin lekvár, amiben benne a héja is
2-3 evőkanál müzlidara keverék (hogy a töltelék krémessé álljon össze)
pici reszelt gyömbér

Máz:
5-6 evőkanál mandarin lekvár picit kimelegítve
durvára vágott mandula



A tésztához valókat elmorzsoltam, jól összegyúrtam és két cipót formáztam. Hűtőben pár órát pihentettem.
Addig összekevertem a töltelék hozzávalóit, müzlidarával értem el a krémes állagot.
A tésztákat pontosan olyan vékonyra nyújtottam, ahogy Notburga ajánlotta. Sodrófa segítségével beletettem a formámba, rákentem a tölteléket. A második cipót is kisodortam és a tölteléket vele befedtem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem. Tűpróba!
Amikor kissé kihűlt a kimelegített mandarin lekvárral megkentem és rászórtam a manduladarát. Apró - falatnyi - kockákra vágtam. Nem lehet abbahagyni, köszi Notburga! :-)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen