Az
édes desszert, ami nem olyan édes, mint amennyire finom! Gyakran
csinálom, különféle gyümölcsökkel.
Ezennel friss áfonyát karamellizált barna cukorra dobtam, felöntöttem Limoncelloval, reszeltem rá citromhéjat, frissen őrölt szegfűborsot szórtam rá, egyet rottyant (nem többet!), majd hagytam kihűlni.
Ezennel friss áfonyát karamellizált barna cukorra dobtam, felöntöttem Limoncelloval, reszeltem rá citromhéjat, frissen őrölt szegfűborsot szórtam rá, egyet rottyant (nem többet!), majd hagytam kihűlni.
Túróból
krémet készítettem (lehet mascarponéból is) citromlevet
nyomtam bele, nyírfacukorral édesítettem, a citrom reszelt héjából is
jutott bele. (A német túró állaga olyan krémes, mint odahaza a
krémtúró!)
Nem volt amarettinim itthon, de volt kekszem (Butterkeks) amit apróra törtem a formák aljára osztottam. Csepegtettem rá némi Baileys-t,
csak az íze miatt. :-) Erre került a túrókrém, majd felülre az áfonya.
Az áfonyát óvatosan kevergettem, úgy szeretjük, ha a szemek egyben
maradnak. Hogy megbolondítsam, reszeltem rá egy kis nugátot, díszítésnek
citromfű leveleket szúrtam bele.
Jó étvágyat! :-)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen