A pogácsa, ami egy fasírt, csak picit másként...
50 dkg főtt burgonya
50 dkg darált hús (nálam vegyes)
5 dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma (nálam újhagyma)
2 közepes méretű ecetes uborka
2 tojás
1 dl tej
4-5 ek. liszt
só, bors
A
darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított
vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet
összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel. Annyi
lisztet keverek hozzá, hogy a massza formázható legyen. A masszából
nedves kézzel pogácsákat formázok és lisztbe megmártva, kiolajozott
tepsibe rakom. Tetejét is megkenem olajjal és előmelegített sütőbe
mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen saláta illik hozzá.
Amit
változtattam, nem került bele ecetes uborka, tej, liszt. A főtt
burgonyától jól formálható, kenődő masszát kapunk, nem tartottam
fontosnak tejet és lisztet hozzáadni. Viszont tettem bele 2 kávéskanál
pikáns mustárt, friss fűszereket (snidling, rozmaring) egy kisebb
reszelt sárgarépát, némi pirospaprikát. Sütés előtt megszórtam maradék
szezámmal.
(Amit legközelebb fogok még beletenni fokhagyma és sajt.)
A krémes massza |
Pogácsák sütés előtt |
Kisülve |
Aminek
még aznap igen örültem, hogy kaptam magyar paprikát, pirosat. Bár
mindegy milyen színű, csak magyar legyen! Fejes saláta, földi uborka,
hagyma, paradicsom volt a pogácsákhoz a salátám alapja. Amit megszórtam
saját készítésű fokhagymával megbolondított krutonnal, sós sajttal,
pirított szezámmal, apróra vágott snidlinggel és lelöttyintettem a
dresszinggel.
Gazdag saláta |
Dresszing:
gondolomformányi oliva,
pici szarvasgombás oliva (az íze miatt)
pici víz
pici citromlé
némi mustár
só, borsDresszing |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen