Donnerstag, 11. Juni 2015

Édes-fűszeres kenyér

25 dkg liszt, 2 tojás, 10-15 dkg méz, 1 dl tej (illetve amennyit felvesz), 5 dkg vaj, ½ csomag élesztő (nálam szódabikarbóna), pici só, 1-1 mokkáskanál őrölt fahéj, gyömbér, szerecsen, ánizs szegfűbors. Ne sajnáljuk a fűszereket, minél aromásabb, annál finomabb!
A vajat a mézzel kicsit kimelegítettem (ne forraljuk!) és a száraz alapanyagokhoz dolgoztam. A tojásokat jól felvertem és a masszámhoz adtam. Kókuszvajjal kikent formába öntöttem, szezámmal megszórtam és az előmelegített 200 fokos sütőben megsütüttem. Tűpróbával teszteltem, a szomszédokat az illatokkal gerjesztettem! :-)
Egy más alkalommal csokiöntettel borítottam be, narancslekvárral tálaltam, de sós húsokhoz is kitűnő lehet.




 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen