Dienstag, 9. Juni 2015

Húsgombócos ragu

Előszedtem már régen használt erdélyi cserépedényemet és egy húsgombócos zöldséges kiadós ebédet dobtam benne össze.
A megtisztított zöldségeket - sárgarépa, zeller, burgonya, póréhagyma, zöldborsó - felkocáztam és mindből a felét a cserépedénybe tettem. A darálthúsból sok-sok fűszerrel (került bele a rodoszi fűszereimből is) apró húsgombócokat formáztam, majd a golyókat a zöldségekre rendeztem. Kenyér vagy zsemle helyett reszelt sárgarépával lazítottam a húsgolyókat. Felöntöttem a tálat vízzel, fűszereztem minden jóval (só bors, szerecsen, boróka, koriander, rózsabors, zsálya, paprika). Be a hideg sütőbe és készíthettem a desszertet. Vajaskifliket tálaltam a raguhoz.





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen