Liszt és fehér cukor nélkül készítettem, gondolomformán. :-)
Hozzávalók:
meggy
kókusztej
zselatin
citrom
gyömbér
citromos kakukkfű
fahéj, szegfűszeg, szegfűbors
mézeskalács-fűszerkeverék
vanília
méz
zselatin
fehér csoki
A meggyet a fűszerekkel, a reszelt citromhéjjal és reszelt gyömbérrel, vaníliával, mézzel az első forralásig melegítettem, majd levettem a tűzről. A léből, néhány szem meggyből és a kókusztejből botmixerrel készítettem egy sűrűbb keveréket. A zselatint feloldottam, hozzáadtam a kókuszléhez és belekevertem a meggylevesbe. A még meleg tűzhelyen kellően besűrűsödött. Lehűtöttem és fehér csokireszelékkel tálaltam.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen