Aranyosnál olvastam róla, tőle tudtam meg például azt is, hogy a katángkóró rokona és hogy karotin és jód van benne. Felkeltette a kíváncsiságomat. Még sosem próbáltam, itt az alkalom.
:-) |
Előző este egy táplálkozási tanácsadó a tv-ben ecsetelte, hogy szénhidrátot és nyers kosztot vacsorára mellőzzünk - miközben párom jóízűen ette a paprikás vagdaltat tésztával, én meg sárga dinnyét - inkább párolt zöldséget hússal vagy hallal javasol.
Hm, ezt meghánytuk-vetettük, holnaptól reformosítunk, átcsoportosítunk. Párolt csirkemell, párolt zöldségekkel a vacsora. Elképzeltem... cukkini, padlizsán, piros és sárga paprika, újhagyma, borsó sok-sok fűszerrel és a fűszeres olajban pácolt csirkemellel.
És itt jön a képbe Aranyos a cikóriával, az is illene hozzá, ki kéne már próbálni.
Párolt zöldségek |
És itt jön a képbe Aranyos a cikóriával, az is illene hozzá, ki kéne már próbálni.
Nálunk szinte mindegyik zöldségesnél lehet kapni ezt a majd fehér salátát, sárgás-zöldes csúcsával, a Chicoree-t. Olvasgattam a receptek után és vagy nyersen (ami most kilőve) vagy sütőbe megsütve vagy félbevégva vajon megpárolva készítik. Kézenfekvően az utóbbi mellett döntöttem!
A negyedekbe vágott cikóriákat megkóstoltam és valóban meglehetősen keserű, ezért kivágtam egy éket a közepükből, hogy ne legyen élvezhetetlen.
Volt készen fűszervajam és a felvágott cikóriákat megsütöttem rajta. A visszamaradt vajjal meglocsoltam.Cikória (németül Chicoree) |
A negyedekbe vágott cikóriákat megkóstoltam és valóban meglehetősen keserű, ezért kivágtam egy éket a közepükből, hogy ne legyen élvezhetetlen.
Negyedelve, picit besózva |
Fűszervajon megsütve, guszta és finom |
A felkockázott/felcsíkozott zöldségeket szintén megpároltam és a melleket is kisütöttem hozzá.
Párolt csirkemell párolt zöldségekkel, cikóriával |
Nekünk ízlett, biztos, hogy máskor is kerül az asztalra, esetleg más elkészítéssel.
Aranyos, köszönöm az ötletet! :-)
Örülök, hogy valami finomságot tudtál alkotni belőle - szemre is igen guszta. Azt meg, hogy mikor mit ajánlanak (megenni), ne vedd túl komolyan, állandóan változtatják... Azt edd, akkor és úgy, amit a józan eszed és a gyomrod kíván !
AntwortenLöschenEz igaz, de szívesen változtatunk mi is, ha beválik nálunk, hisz igaz a mondás "az vagy amit megeszel".:-)
Löschen